فناوری جنگ در خاورمیانه؛ از موشک بالستیک تا پدافند تاد

ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که سیستم پیشرفته پدافند تاد را در اسرائیل مستقر می‌کند و در عین حال حزب الله لبنان مقر نظامی اسرائیل را هدف قرار داد  که در نتیجه چهار تن کشته و بیش از ۶۰ زخمی بر جا گذاشت.

تلفات سنگین این حمله نشان از پیچیدگی جنگ در منطقه را به نمایش گذاشت و پیام آن به  جهانیان آن بود که این جنگ به این زودی ها پایان نمی پذیرد.

اسرائیل که شاید توانسته باشد رهبران حزب الله و گروه حماس را به شهادت برسانند ولی با چالش های بسیاری رو به رو است.

حالا نظام پدافند تاد چیست ؟

آیا منطقه شاهد جنگ بزرگ میشود؟

و یا آمریکا می خواهد آسیب پذیری های متحد خود را به حداقل برساند؟

 

با توجه به نسل کشی مردم غزه و به شهادت رساندن رهبران حزب‌الله و گروه حماس کشور ایران و لبنان وارد جنگ میان اسرائیل و کشور فلسطین شدند.

ایران که سخت طرفدار اشخاص بود که حمله هفت اکتبر را پلان گذاری کردند و اعلام نمود که باید دست و صورت طراحان این حمله را بوسید از شهید اسماعیل هنیه به کشور ایران دعوت به عمل آورد اما در انتهای این دعوت رهبر سیاسی سابق حماس طی یک حمله از سوی اسرائیل به شهادت رسانده شد و شاید متحد اسرائیل( آمریکا) که از دیر باز یک سری اختلافات با کشور ایران داشت خواست تا پای ایران را به این جنگ تمام عیار بکشاند.

در ماه آپریل جمهوری اسلامی ایران ۱۸۱ موشک بالستیک را به سمت کشور اسرائیل پرتاب نمود و باید این را ذکر بکنم که طی گزارش دانشگاه نیویورک آمریکا، جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگترین تولید کننده موشک در خاورمیانه میباشد.

جمهوری اسلامی ایران که از حمله بار اول درس آموخته بود که همانقدر برای حجم موشک ها توجه صورت می‌گیرد باید بالای سرعت موشک ها نیز توجه صورت بگیرد به همان دلیل برای بار دوم حجم موشک های خویش را کم نمود چون طبیعتا حجم کم تر باعث سرعت بیشتر می‌شود و هدف ایران از حمله موشک بالستیک یکباره به یک سمت این است که اسرائیل نتواند به یکباره همه موشک ها را خنثی بسازد به همین دلیل آمریکا سیستیم پدافند تاد را که می‌تواند موشک های بالستیک را در ارتفاع ۱۰۰ متری خنثی بسازد در اسرائیل میخواهد مستقر کند ولی باید این را در نظر بگیریم که همزمان جنگ در  چند جبهات مختلف مثل حماس، هوسی ها، حزب الله لبنان و جمهوری اسلامی ایران کار را برای اسرائیل دشوار خواهد ساخت.

چنانچه بعد از حمله پهپاد حزب الله لبنان و موشک های بالستیک ایران تا هنوز اسرائیل به حملات پاسخ نداده به دلیل اینکه منتظر انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا است و باید در نظر بگیرد که صاحب خانه‌اي جدید کاخ سفید چی تصمیم در قبال اسرائیل خواهد گرفت و جالب می‌شود اگر آمریکا از حمایت نمودن اسرائیل در این جنگ دست بردارد.

که احتمال این امر همچنان خیلی کم است.

ایران دومین کشور تولید کننده گاز و چهارمین تولیدکننده نفت در جهان است که هضم حملات از سوی همچین کشوری برای حریف تا حدی مشکل است اما بنظر می رسد ایران می‌خواهد ساحه جنگ در لبنان باقی بماند و به سوی جنگ مستقیم علیه ایران نکشد  چنانچه یک قسمت نیروی نظامی سپاه پاسداران را به لبنان فرستاد اگرچه حمله به جمهوری اسلامی هوایی خواهد بود  چون ایران کیلومتر ها دور  از اسرائیل  است و هم مرز نیستند و این در حالی است که کشور های عربی اعلام کردند که به هیچ نیروی هوایی که به سمت ایران پرتاب شود اجازه عبور از حریم هوایی شان را نخواهد داد ولی چنانچه به نظر می رسد ایران می‌خواهد با درگیر بودن اسرائیل با حملات حزب الله لبنان یک جنگ فرسایشی نظامی را به اسرائیل متقبل نماید. و اسرائیل هم که اجازه حمله به ایران را از سوی آمریکا دریافت نکرده ولی در صورت دریافت تاییدی حمله به ایران از سوی آمریکا این جنگ ممکن است سال های سال دوام داشته باشد.

نویسنده: عایشه تاشقرغانی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید از برچسب ها و ویژگی های HTML هم استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

بالا